Loading

Smart Repair

Hoe we het doen? The Smart Way!

Smart Repair is een combinatie van innovatieve reparatiemethoden, tools, procedures en producten die het mogelijk maken om kleine schades aan uw auto snel, en tegen lagere kosten te repareren en bovendien is het een duurzame manier van herstellen. Denk hierbij aan krassen, deuken en lakschade, maar ook aan beschadigde deurranden. Zelfs aluminium en gepolijste lichtmetalen velgen kunnen wij snel restaureren door middel van slimme reparatietechnieken.

Met je aluminium velgen langs de stoeprand geschaafd? Steenslag of oxidatie op je gepolijste velgen? Lig er niet wakker van. Smart Car Repair lost het snel voor u op.

Bij aluminium velgen wordt eerst de schade hersteld, vervolgens wordt er een hechtende primer en twee laklagen aangebracht in de originele kleur. Om ze te beschermen tegen allerlei chemische gevaren van buitenaf, werken we de velgen af met 2 vernislagen.

Heeft je auto gepolijste of diamond cut-velgen? Dan wordt de schade eruit gefreesd zodat we de originele lijnstructuur kunnen terugbrengen. Opnieuw voegen we als bescherming twee vernislagen toe.

Parkeer-deukje laten verwijderen?

Een deukje in je carrosserie? Blutsen door een flinke hagelbui? Dankzij PDR-technieken (paintless dent repair) wordt de schade onzichtbaar herstelt, zonder dat het koetswerk herspoten moet worden. Afhankelijk van de deuk gebruiken onze specialisten de push- of pulltechniek om het mooiste resultaat te bekomen.

Spot repair

Is er behalve een deuk ook schade aan de lak van je auto, dan kunnen we die eenvoudig en snel lokaal herspuiten.

Vervuilde en doffe koplampen? We laten ze weer schijnen.

Door chemische invloeden van luchtverontreiniging en zonlicht kunnen je koplampen na verloop van tijd dof en vuil worden. Zo dof zelfs dat het zichtbaarheid vermindert en het niet meer veilig is om de weg op te gaan. De auto kan door de inspectie hierop worden afgekeurd.

Door Smart repair hoeven deze koplampen niet meer te worden vervangen. Wij kunnen alle vervuiling verwijderen en de koplampen opnieuw polijsten zodat ze weer als nieuw zijn. Ter extra bescherming worden meerdere UV-bestendige vernislagen aangebracht.

Door te kiezen voor Smart Car Repair bespaar je veel tijd en geld.

Schade aan je bumper?

Een muurtje geraakt? Iets te scherp geparkeerd? Steenslagschade? Of zelfs een scheurtje in de bumper?

Een bumper hoeft lang niet altijd vervangen te worden. Met Smart repair technieken kunnen we deze goed herstellen.

Hoe gaan we te werk?

 1. Eerst herstellen we de schades of halen we de deuk uit de kunststof bumper. Als die gescheurd is wordt een kunststofreparatie uitgevoerd waarbij de bumper nadien flexibel genoeg blijft om kleine impacten op te vangen.
 2. Vervolgens pakken we de lakschade aan.
 3. We brengen eerst een beschermende & hechtende primer aan zodat de laklaag niet loslaat.
 4. Daarna wordt de bumperschade herspoten met 2 of meer laklagen (afhankelijk van je auto: metallic, parelmoer, mica, flip-flop). Onze specialisatie in Spot repair geeft de garantie dat de herstelling snel en efficiënt gebeurt, maar ook minder verbruik van verf zodat de herstelkost aanzienlijk kan beperkt worden.
 5. Als eindafwerking volgen nog twee vernislagen.
 6. Dankzij aangepaste droogsystemen kunnen we ook tijdens de droogperiode tijd besparen.

Kras door de lak? Een deuk met lakschade op de vleugel? Lakschade op de deur? Smart Car Repair gaat nauwgezet te werk om al die schade goed en snel de wereld uit te helpen.

Hoe gaan we te werk?

 1. Eerst verwijderen we alle deuken met een ‘spotter’. Die kan zowel deuken in aluminium als in metaal wegwerken.
 2. Vervolgens pakken we de lakschade aan.
 3. We brengen eerst een beschermende & hechtende primer aan.
 4. Daarna wordt het koetswerk gespoten met 2 of meer laklagen (afhankelijk van je auto: metallic, parelmoer, mica, flip-flop). We werken via spotrepair, een heel gerichte techniek om te lakken, die niet enkel snel en efficiënt is, maar ook minder verf gebruikt en dus minder kost.
 5. Bovenop de laklagen volgen nog twee lagen vernis.
 6. Dankzij aangepaste droogsystemen kunnen we ook tijdens de droogperiode tijd besparen.